Алтернатива Вести Македонија Настани

Потпишан меморандум за заштита и третман на животните “Happy Shelter” во Чаир

  Градоначалникот на Чаир, Висар Ганиу, денеска потпиша меморандум за соработка со организацијата за заштита и третман на животните ‘Happy Shelter’, Кемал Незири. Овој меморандум доаѓа како трајно решение за бројните барања на жителите на Чаир, кои поднеле жалби до општина Чаир и до органите на редот во врска со бездомните кучиња.     „За […]