Categories: Вести, Македонија, Ударни вести

Општина Центар со финансиска помош од 7.000 денари за 75 семејства со новородено дете

  Градоначалникот на Општина Центар Горан Герасимовски денеска додели 75 решенија за еднократна парична помош за новороденчиња во износ од…

Read More
Categories: Вести, Македонија, Ударни вести

На 28 декември ќе се изврши исплата на финансиска поддршка

  Министерството за труд и социјална политика ги известува граѓаните дека согласно Законот за финансиска поддршка на социјално ранливи категории…

Read More
Categories: Вести, Македонија, Ударни вести

Започна исплатата на финансиската поддршка за ранливи категории на граѓани

  Во тек е исплатата на паричната помош согласно Законот за финансиска поддршка за ранливи категории на граѓани за справување…

Read More
Categories: Вести, Македонија, Ударни вести

Герасимовски: Финансиската поддршка за пензионерите ќе биде исплатена до крајот на следниот месец

  Градоначалникот Горан Герасимовски во утринското гостување во Сител Телевизија изјави дека пензионерите кои ќе се пријават на јавниот повик…

Read More
Categories: Вести, Македонија, Ударни вести

Герасимовски: Пензионерите со пензија до 17.518 денари да аплицираат за финансиска поддршка

  Градоначалникот на Општина Центар во вчерашното гостување во ТВ 21 во емисијата „10 минути“  ги повика пензионерите кои живеат…

Read More
Categories: Вести, Македонија, Ударни вести

Шилегов нуди финансиска поддршка за сите групи граѓани во следните 4 години

  Во изминатите речиси две години пандемијата ги смени животите на граѓаните. Покрај здравствените ризици кои ги донесе Ковид-19, силно…

Read More