Вести Изјави Македонија Став Топ теми Ударни вести

Советот на јавни обвинители ја одби како неоснована жалбата на Русковска

  На денешната шеесет и трета седница Советот на јавните обвинители на РСМ, донесе одлука со која жалбата на јавниот обвинител г-ѓа Вилма Русковска е одбиена како несоодветна, а решението на Јавниот обвинител на РСМ за оддалечување од работа на јавниот обвинител Вилма Русковска се потврдува, информираат од Советот за јавни обвинители Претседателот на Советот […]

Вести Македонија Топ теми Ударни вести

Антонио Јолевски избран за нов претседател на Советот на јавни обвинители

  Советот на јавни обвинители денеска ја одржа редовната 32-ра седница за избор на Претседател на Советот на јавните обвинители на Република Северна Македонија.     За Претседател на Советот на јавните обвинители беше избран јавниот обвинител Антонио Јолевски, кој функцијата ќе ја извршува во наредните две години. Јолевски потекнува од Битола. Како обвинител почнал […]