Алтернатива Вести Македонија Настани Ударни вести

Здружението „ЗА НАС“ трчаа во чест на медицинските сестри кои го загубија својот живот

  Овој викенд членовите на здружението на медицински сестри, техничари, акушерки и стоматолошки сестри „ЗА НАС“ беа дел од Скопскиот маратон и трчаа во чест на нашите колеги и колешки кои борејќи се против пандемијата го загубија својот живот, но и за оние кои сѐ уште се таму, во првите борбени редови.   Иницијативата за […]

Алтернатива Вести Македонија Настани Спорт Топ теми Ударни вести

Скопскиот маратон Визер во чест на дарителите на органи и коскена срцевина

  Министерство за здравство ги повикува сите граѓани да ги поддржат здравствените работници, волонтерите и излекуваните пациентите кои ќе трчаат на Скопскиот маратон, во недела на 3 октомври 2021 година. Оваа учество на Скопски маратон, е во чест на дарителите на органи и коскена срцевина и е во организација на националната координаторка за трансплантација, д-р […]