Вести Македонија Ударни вести

Смарт таблети и новогодишни пакетчиња за децата од општина Илинден

  Денеска, градоначалникот на Општина Илинден, Александар Георгиевски, додели 60 смарт таблети во трите основни училишта на територија на општина Илинден, по повод новогодишните и божиќните празници. Смарт уредите се наменети за ученици од второ и IV одделение, како и за ученици од социјално загрозени семејства, со цел успешно следење на наставата по новиот концепт […]

Вести Македонија

Активности на кандидатот за градоначалник на Општина Илинден, Александар Георгиевски

  Изминативе 17 дена од изборната кампања, ВМРО-ДПМНЕ и Коалицијата „Обнова за Македонија“ во Општина Илинден ги помина во голем број на активности за презентација на кандидатот за градоначалник, Александар Георгиевски и изборната програма на граѓаните.     Истото се одвиваше во позитивна атмосфера, во насока на средби со граѓаните и презентација на нашата програма […]