Вести Македонија Ударни вести

ЈП Водовод: Скопјани пијат безбедна и квалитетна вода

  За подобра информираност на граѓаните на град Скопје, ЈП Водовод и канализација – Скопје, го објави неделниот извештај за квалитетот и безбедноста на водата за пиење, добиен од анализите спроведени во Секторот за санитарна контрола, кој е всушност прва лабораторија во државата која го акредитира своето работење според стандардот ИСО17025:2018. Секторот за санитарна контрола […]