Вести Изјави Македонија Топ теми Ударни вести

Ова не е суспензија против Русковска, ова е суспензија на правото и суспендирање на правдата

  Шефицата на Обвинителството за организиран криминал Вилма Русковска денеска поднесе жалба до Советот на јавни обвинители за нејзината суспензија. „Само што доставив жалба до Советот на јавни обвинители. Членовите треба да се запознат со содржината на жалбата во која ги побивам наводите во решението. Без разлика што имаше соопштение дека предметите кои ги водам […]

Вести Македонија Топ теми Ударни вести

Вилма Русковска суспендирана, дисциплинска постапка за уште две обвинителки

  Во согласност со член 93 од Законот за јавното обвинителство, Јавниот обвинител денеска поднесе предлог за поведување дисциплинска постапка за утврдување одговорност на тројца јавни обвинители, за кои постои сомнение дека намерно и неоправдано направиле крупна професионална грешка, со што сториле тешка дисциплинска повреда од член 91 алинеа 6 од Законот за јавното обвинителство. […]

Вести Македонија Ударни вести

Суспендиран е возачот на ЈСП кој физички нападна патник

  ЈСП Скопје веднаш презеде мерки за расчистување на инцидентот кој се случи вчера вечерта во возило на ЈСП на линија 24, помеѓу возачот и патникот, при што од видео снимките од возилото е утврдено дека возачот физички го нападнал патникот. Денеска, изготвено е решение за суспензија на возачот и покрената е процедура за преземање […]

Вести Македонија Ударни вести

Суспендиран јавен обвинител за пролонгирање предмети до застарување

  Јавниот обвинител на Република Северна Македонија донесе Решение за оддалечување од функцијата за еден јавен обвинител од Основното јавно обвинителство Скопје за време додека трае дисциплинската постапка поведена против него поради основано сомнение дека сторил – Тешка дисциплинска повреда од член 91 став 1 алинеја 8 од Законот за јавното обвинителство. „При вонреден надзор […]

Вести Македонија Став Ударни вести

Суспензии за царински службеници за неевидентирање излез на автобусот од Беса транс

  Во врска со информациите изнесени во јавноста во однос на надлежностите на Царинската управа на Република Северна Македонија при контрола на влез и излез на возила и превозници кои вршат меѓународен слободен превоз на патници, како и за постапувањето по конкретниот случај, ве информираме за следното: Согласно член 49 од Законот за превоз во […]