Categories: Вести, Македонија, Топ теми, Ударни вести

Иницијатива за враќање на името „Втора македонска бригада“ која е променета во „Адем Демачи“

  Денес Градоначалничката на Град Скопје, г-а Данела Арсовска до Советот на Град Скопје поднесе иницијатива за враќање на името на…

Повеќе
Categories: Вести, Македонија, Ударни вести

Општина Берово именува улица по пожарникарот Жан Кофол

  Градоначалникот на општина Берово, Звонко Пекевски, поднесе иницијатива до Советот на Општина Берово, за преименување на улицата “20” во…

Повеќе