Алтернатива Вести Македонија Настани Ударни вести

МАНУ: Нова веб страница со дигитализирани изданија од Блаже Конески

  По повод 100-годишнината од раѓањето на Блаже Конески, Истражувачкиот центар за ареална лингвистика при МАНУ активно се вклучи во одбележувањето на годишнината на првиот претседател и изработи веб-страница со дигитални изданија на делата на Блаже Конески. Првите шест тома од целокупните дела на Блаже Конески го опфаќаат неговото книжевно-уметничко и книжевно-научно творештво, односно  Поезија 1, […]