Вести Македонија Ударни вести

Демонстрација на мисијата на НАТО за воздушно патролирање над Македонија

  Небото на Северна Македонија со официјалниот почеток на НАТО „air policing“ мисијата во нашата земја, и официјално стана дел од колективниот систем на Алијансата за воздушно патролирање. Реализацијата на „air policing“ мисијата во нашата земја е јасен приказ за функционирање на колективната одбрана на сите земји членки на Алијансата. Мисијата за воздухопловно патролирање на […]