Categories: Вести, Изјави, Македонија

Влада: Граѓаните можат да ја користат поддршката од 6.000 денари во било кој период без рокови и ограничувања

  Владата на Република Северна Македонија потсетува дека граѓаните, кои ќе добијат 6.000 денари еднократна поддршка, истата може да ја…

Повеќе
Categories: Вести, Македонија, Ударни вести

Грција денеска гласа за Протоколот за пристап на Македонија во НАТО

Во грчкиот парламент денеска треба да се одржи гласањето за ратификација на Протоколот за пристап на Македонија во НАТО, откако…

Повеќе
Categories: Вести, Македонија

Министерство за здравство: Усвоен новиот Предлог-закон за абортус

На денешната 117-та седница, Владата на Република Македонија го прифати и усвои новиот Предлог-закон за прекинување на бременоста, кој ќе…

Повеќе