Categories: Вести, Македонија, Ударни вести

Зимава во Карпош воздухот бил најчист – Лисиче, Ректорат и Гази Баба најзагадени [инфографик]

  Проблемот со загадувањето на воздухот во Скопје останува актуелен, но бројот на денови со нечист воздух и измерените загадувачки…

Повеќе
Categories: Вести, Македонија, Топ теми, Ударни вести

Екологистите бараат построги мерки против аерозагадувањето

  Наместо тесно-партиски ставови и обвинувања, од Еко-свест бараат многу позасилени напори и работење во континуитет за изнаоѓање системски одржливи…

Повеќе