Вести Македонија Ударни вести

Државниот архив и Завод за статистика договорија меѓусебна соработка

  Директорот на Државниот архив, д-р Емил Крстески имаше средба со директорот на Државниот завод за статистика, Апостол Симовски.         На неа беа разменети искуства и мислења за досегашното и идно функционирање на двете институции и за актуелните проблеми со кои тие се соочуваат и кои имаат статус на републички управни организации. […]