Вести Свет Ударни вести

Во Кина затворени над 14.000 компании за правење видео игри

  Од јули 2021 година, Кина го „замрзна“ производството на видео игри. Така, од август до сега 14.000 компании кои се занимаваа со гејминг целосно се затворија. Ова е резултат на „борбата на Кина против зависноста од видео игри особено кај помладите генерации“. Во Кина за да се издаде нова игра на пазарот мора да […]