Вести Македонија Ударни вести

Запленети над 1.100 метри мрежа и околу 100 килограми риба во Преспанското езеро

  На 24. мај, во периодот од 00.20 до 07.00 часот, во координирана акција на полициски службеници од Мобилната единица за компензаторни мерки при ОГРМ, БЈБ во соработка со Државниот инспекторат за земјоделие и концесионерот на езерото во водите на Преспанското езеро се пронајдени 22 рибарски мрежи во вкупна должина од околу 1100 метри, со […]

Вести Македонија Ударни вести

Пронајдени и одземени рибарски мрежи од 1.000 метри во Охридското Езеро

  Во периодот од 10 до 13. февруари, припадници на Единицата за брзо распоредување од Одделот за специјални полициски операции, преземаа мерки на засилено набљудување и оперативен надзор на поширокиот реон на подрачјето на СВР Охрид.     Во рамки на активностите беше извршено патролирање во водите на Охридско Езеро и пребарување на терен со […]