Вести Македонија Ударни вести

„Zani Popullit“ со петиција за разрешување на Артан Груби од вицепремиерската функција

  Граѓанската иницијатива „Zani Popullit“ (Гласот на народот) покренува петиција за разрешување на Артан Груби од вицепремиерската функција и разрешување на целиот владин кабинет од ДУИ.  “Поаѓајќи од отежнатата состојба со сеопфатното лошо менаџирање на извршната власт на ДУИ, предводена од Артан Груби, кој воспостави раздор како метод на креирање политики, воспостави диференцијација, иницираше и […]

Вести Македонија Став Ударни вести

ДОМ со петиција за поставување на сончеви панели на училиштата во Ѓорче Петров

  ДОМ Ѓорче Петров преку петиција ќе поднесе барање до Град Скопје и општина Ѓорче Петров за поставување на сончеви панели на училиштата во Ѓорче Петров. “Во период кога сме во сериозна енергетска криза со високи покачувања на сметките за струја, сметаме дека одличен почеток е поставување на панели и искористување на обновливите извори на […]

Вести Македонија Топ теми Ударни вести

Ковид сертификатите денес пред Уставен суд

  Четири иницијативи за утврдување на уставноста се на дневен ред на петтата седница на Уставниот суд на Северна Македонија, што ќе се одржи денеска. Како што соопштија од прес-службата на Уставен суд, првата иницијатива која ќе биде разгледана е поднесена од еколошката групација „Грин Пауер” од Велес, Движење за социјална правда „Ленка” од Скопје […]