Алтернатива Вести Македонија Настани Ударни вести

Црвениот крст испрати помош за населението во Украина

  Црвениот крст на РСМ денеска испрати камион со помош наменета за населението од подрачјата погодени од војната во Украина.         Помошта се состои во 1200 пакети со храна и 400 пакети со хигиенски производи.   Црвениот крст исто така се грижи и за граѓани од Украина кои престојуваат во нашата земја. […]

Вести Македонија Ударни вести

Седум милиони денари хуманитарна помош за граѓаните на Украина од Град Скопје

  Советот на Град Скопје, вчера ја одржа шестата седница на која се изгласа Одлука за давање хуманитарна помош за граѓаните на Украина во износ од 7 милиони денари, како израз на солидарноста на скопјани за граѓаните зафатени од воениот конфликт во таа земја.     На седницата Советот на Град Скопје го констатира престанокот […]