Алтернатива Настани

АППТ: Завршна презентација на проектот ABOVE CBC – 2

  Завршна презентација на проектот ABOVE CBC – 2 помеѓу АППТ од македонска страна и Туристичката организација на Солун, во соработка со Грчко – Италијанската туристичка комора.         „ОД ГОРЕ“ ги прикажува најдобрите природни и географски знаменитости на спектакуларен начин, користејќи технологија на беспилотни летала. Со дронови се покриваат пред се ретки […]

Алтернатива Македонија Настани Ударни вести

Со проектот „ОД ГОРЕ“/„ABOVE“ снимени 36 локации во државава и 12 локации во Грција

  Проектот „ABOVE“ на кој работеа Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот заедно со туристичката организација на Солун и италијанско- грчката комора, како дел од проектот “Interreg IPA CBC ABOVE”, кофинансиран од Европската Унија е во завршна фаза.         „ABOVE“ е проект преку кој се снимија 36 локации во РС Македонија […]

Вести Македонија Ударни вести

Јаневски го презентираше Стратешкиот план за работа на АППТ за 2024

  Директорот на Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот, д-р Љупчо Јаневски, денеска го презентираше Стратешкиот план за работа за 2024 година. Настанот се одржа во Клубот на пратениците и беше израз на големото залагодарување кон трудот и ангажманот кој го посветува АППТ во нашата држава.   “Стратешкото планирање на Агенцијата за промоција и […]

Вести Македонија Ударни вести

Средба Керим – Јаневски: ТУК и Агенцијата се лојални партнери за промоција на туризмот

  Претседателот на Туристичко-угостителска комора, Аркан Керим денеска оствари работна средба со директорот на Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот, Љупчо Јаневски на која се разговараше за можностите за унапредување на соработката меѓу двете институции со цел подобра промоција на нашата земја како одлична туристичка дестинација. На средбата присуствуваше и претседателот на Сојузот на стопански […]