Вести Македонија Топ теми Ударни вести

Цената на парното поскапува за 4.51%

  Регулаторната комисија за енергетика информира дека за најголемиот систем од кој се снабдуваат 57 илјади потрошувачи во градот Скопје, цената на парното се зголемува за 4,51%. Ова значи дека на сметка од 1.000 денари зголемувањето ќе биде 45 денари или за просечна сметка од 1.800 денари, поскапувањето ќе биде 80 денари. -Оваа одлука не […]

Вести Изјави Македонија Ударни вести

Бислимоски: Ако се штеди, ќе има пониски цени на струјата

  Цените за малите потрошувачи од 1 јануари ќе плаќаат значително помалку. Во скапата тарифа досега плаќаа 17,19 денари за квч вкупно, а од први јануари ќе плаќаат 13,73 денари за квч. Евтината струја за малите потрошувачи сега е 13,51 денари, а од 1 јануари нејзината цена ќе изнесува 10,78 денари за киловат час, изјави […]

Вести Македонија Топ теми Ударни вести

Сторнирани сметките на БЕГ за месец август, граѓаните ќе добијат нови

  Граѓаните на градот Скопје да бидат спокојни, сметките на БЕГ за топлинска енергија се сторнирани и ќе добијат нови корегирани сметки за месец август, изјави попладнево претседателот на Регулаторната комисија за енергетика и водни услуги (РКЕ), Марко Бислимоски. – “Оние кои веќе ги имаат платено августовските повисоки сметки, сумата ќе има биде намалена соодветно […]

Вести Изјави Македонија Ударни вести

Бислимовски: БЕГ да ги сторнира зголемените сметки

  Претседателот на Регулаторната комисија за енергетика Марко Бислимовски, на денешната прес-конференција говореше за причината поради која голем број скопјани добија повисоки сметки за топлинска енергија и за 40 проценти. -Единствена причина за зголемување на сметките е поради тоа што не е вкалкулирана субвенцијата која ја дава владата до потрошувачите на топлинска енегија. Од тие […]

Вести Изјави Македонија Топ теми Ударни вести

Бислимоски: РКЕ е во постапка за одземање на лиценците на БЕГ

  РКЕ е во постапка за одземање на лиценците на Балкан енерџи груп (БЕГ) за производство, дистрибуција и снабдување со топлинска енергија. Марко Бислимовски, претседателот на Регулаторна комисија за енергетика, на денешната прес-конференција, запрашан за големите трошоци прикажани од страна на Балкан Енерџи Груп, тој изјави дека во моментов е покрената постапка за одземање на […]