Алтернатива Настани

Изложба на Борко Лазески во ОСТЕН

  Утре, 20 декември во 19 часот, во Галерија ОСТЕН Скопје ќе биде отворена изложбата Борко ЛАЗЕСКИ и Андре ЛОТ (André Lhote) Самостојна изложба на дела изработени за време на престојот на Лазески во Париз во атељето на Лот во периодот од 1946-1948   На изложбата ќе бидат претставени 23 дела од Борко Лазески (два цртежи, молив на хартија; дваесет темепри […]

Алтернатива Настани

Изложба на карикатури и перформанс на Лука Лагатор во галерија ОСТЕН

  Вечерва, 30 јуни со почеток во 20 часот, во галерија ОСТЕН ќе биде отворена изложба на карикатури на познатиот карикатурист од Црна Гора – Лука Лагатор. Насловот на изложбата е „Сизифов пат“ и ќе биде отворена со перформанс од карикатуристот.         На изложбата ќе бидат изложени 30 карикатури од Лагатор од […]