Вести Македонија

Водата во Скопје е квалитетна и безбедна за пиење

  Според неделниот извештај за квалитетот и безбедноста на водата за пиење, добиен од анализите спроведени во Секторот за санитарна контрола, водата во Скопје е квалитетна и безбедна за пиење. – Секторот за санитарна контрола во периодот од 15.08.2022 до 19.08.2022 зема 202 примероци за физичко-хемиска и 202 примероци за микробиолошка анализа на вода за […]

Вести Македонија Ударни вести

Водата во Скопје е безбедна за пиење

  Според физичко-хемиските и микробиолошките испитувања од 55 мерни места во Скопје водата е безбедна за пиење, информираат од ЈП „Водовод и канализација“. Секторот за санитарна контрола во периодот од 11 јули до 15 јули, зеде 208 примероци за физичко-хемиска и 208 примероци за микробиолошка анализа на вода за пиење од 55 мерни места во […]