Алтернатива Вести Македонија Ударни вести

Изложба “Star Wars & Makedonium” на Зоран Кардула во Крушево

  Во споменикот „Илинден“, познат и како „Македониум“, во Крушево вчера беше отворена изложбата „Star Wars & Makedonium“ од Зоран Кардула. Во рамките на изложбата беа претставени илустрации инспирирани од серијалот „Star Wars и вонвременскиот изглед на Македониумот“.       Настанот е дел од годинашната програма на НКС „Десет дена Крушевска Република“. За тие […]

Вести Изјави Македонија Ударни вести

Груби: Битката за слобода и еднаквост ја издвоивме, ни претстои битката за иднината

  “Нашите предци се бореа за слобода и успеаја пред 119 години во Крушево, обединети околу идеалот за слобода и еднаквост”, порача првиот потпретседател на Владата на Република Северна Македонија, г-дин Артан Груби во честитката по повод празникот,  Илинден. Нашите предци се бореа за слобода и успеаја пред 119 години во Крушево, обединети околу идеалот […]