Вести Свет Ударни вести

НАТO истражува хакирани воени податоци што се продаваат на интернет

  НАТО покрена истрага за кражба на податоци од доверливи воени документи кои хакерска група ги понудила на продажба на интернет. Податоците вклучуваат нацрти за оружје што го користеа сојузниците на НАТО во конфликтот во Украина, а хакерите ги понудиле на продажба преку интернет откако украле податоци од големиот европски производител на оружје, „МБДА Мајкл […]