Вести Македонија Ударни вести

Законот за архивско работење по европски терк

  Вицепремиерката во Владата на РСМ, Славица Грковска оствари работен состанок со директорот на Државниот архив, д-р Емил Крстески на кој се разговараше за новиот Закон за архивско работење, кој е во процедура и треба наскоро да се усвои во нашето Собрание.   Обострано е оценето дека е потребно Законот да се дополни со одредби […]