Вести Македонија Ударни вести

Почнува тридневниот штрајк на матичните лекари

  УО на ЗПЛРМ на 27 август донесе одлука на 5, 6 и 7 септември да се одржи протест на работно место – заради, како што наведуваат во објавата на веб страницата на Здружението, неприфаќање на стратешките барања од здравствените власти. Здружението на приватните лекари на Република Македонија протестираат со главно барање за зголемување на […]