Вести Македонија Ударни вести

Д-р Крстески на Конференција на Меѓународниот архивски Совет во Рим

    Меѓународниот архивски совет под мотото “Archives bridging the gap“, во Рим ја одржува 9-тата годишна конференција, на која учествуваат архивисти од целиот свет. На неа се расправа за актуелни прашања поврзани со архивското работење.     Оваа конференција е во организација на Меѓународниот архивски совет и на Генералната дирекција на архивите на Република […]