Вести Македонија Ударни вести

Положено цвеќе на партизанските гробишта во Бутел и на гробот на генерал Михајло Апостолски

  На 13 ноември пред 78 години борците од 42-та и 50-та Народноослободителна дивизија на македонската војска и 16-та Македонска бригада го ослободија Скопје од фашистичката окупација. Во чест на 13 Ноември, Денот на ослободување на Скопје, со делегација од Градот Скопје, денеска положивме цвеќе и им оддадовме почит пред Споменикот на ослободителите на градот […]