Вести Македонија Ударни вести

Тесна координација со САД, за време на претседавањето со ОБСЕ

  Министерот за надворешни работи, Бујар Османи, денес, оствари средба со Викторија Нуланд, потсекретар за политички прашања, во Стејт департментот, на маргините на ОБСЕ Министерскиот состанок.     Османи и Нуланд разговора за одличните билатералните односи меѓу Северна Македонија и САД, кои постојано се збогатуваат а посебно се осврнаа на првите конкретни резултати од неодамнешното […]