Алтернатива Настани

Чествувања за “Свети Климент Охридски”, Патронот на Охрид

  Денес е промоцијата на делото “Книгата за светите браќа Климент и Наум” од проф.д-р Димитар Пандев и Славе Ѓорѓо Димоски Во Охрид се во тек низа активности по повод одбележувањето на утрешниот голем празник, 8 Декември, Денот на Свети Климент Охридски – Патронот на градот. Централен настан е Свечената академија, која ќе се одржи […]