Вести Македонија Ударни вести

Годишна награда за Државниот архив

    Во Битола по 23-ти пат се одржа манифестацијата “Успешни битолчани”, на која посебно признание доби и Државниот архив.         “Оваа награда Државниот архив ја доби заради своите активности и залагања за афирмација на нашата историја, култура и традиција, во земјава и во странство, за што значаен придонес има и Одделението […]