Алтернатива Настани

Филмот „Дедо и Внук“ на Илија Пиперкоски во Кинотека

  Играниот филм „Дедо и внук“ на режисерот Илија Пиперкоски од денеска – 12.февруари, до вторник – 16.февруари, ќе се прикажува на репертоарот на Кинотека во Скопје.     Вечерва и во понеделник, гледачите ќе можат да го погледнат филмот во терминот од 20:00, а во сабота и вторник од 18:00 часот.     Филмот […]

Алтернатива Настани

Филмот „Дедо и внук“ на Илија Пиперкоски награден на The Buddha International Film Festival

  Играниот филм „Дедо и внук“ на режисерот Илија Пиперкоски ја освои наградата за најдобра режија на The Buddha International Film Festival. TBIFF е посветен на прикажување нови и иновативни филмови додека ја поттикнува следната генерација на филмаџии. Фестивалот е силен поборник за социјални промени и ја охрабрува културната разновидност и разбирање меѓу народите. Се […]

Вести Македонија Музика и Филм

Замина Салаетин Билал пред да го види својот последен филм „Дедо и внук“

  “Беше вистинско задоволство да се работи со еден од доајените на македонскиот филм.Човек од кого може многу да се научи, не само за филмот, туку и за животот воопшто.” Вака режисерот Илија Пиперковски се сеќава на деновите поминати при снимањето на неговиот последен филм „Дедо и внук“, во кој забележителна улога има и Салаетин […]