Вести Македонија Ударни вести

„Вранец“ на Винарија Кимов освои „Големо Злато“ на „Винотек“

  Виното „Вранец“ на Винарија Кимов, берба 2020 година, ја доби највисоката наградата „Големо Злато“ на Интернационалната манифестација која здружението „Винотек“ ја организираше по повод празникот на лозарите Св.Трифун. Награденото вино освоени 90,80 поени максимални 100 поени, во конкуренција на 130 вина од Македонија, Србија и од Бугарија, кои беа оценувани од Комисијата составена од […]