Вести Изјави Македонија Ударни вести

Бубевски: Застарувањето на делото за Даравелски е готова работа

  Застареноста на делото за Даравелски е веќе завршена работа, но конфискација на имотот не зависи од застарувањето, вели во неделното интервју за Радио слободна Европа, основниот јавен обвинител Гаврил Бубевски. „Судот донесе своја одлука во која сметаше дека рокот не е поминат, односно дознавањето за пресудата го сметаше во рокот од една година од […]