Вести Изјави Македонија Ударни вести

Инвеститорите да обезбедат паркинг место за секое домаќинство

  Општина Центар работи на подобрување на капацитетите за паркирање. Во гостување во Слободна Тв градоначалникот на Општина Центар Горан Герасимовски рече дека секоја улица која се реконструира потоа станува резидентна со цел да станарите на истата да имаат каде да паркираат. Герасимовски посочи дека инвеститорите треба да планираат паркинг место за секое домаќинство во […]

Вести Македонија Ударни вести

Уставниот суд ќе одлучува за Одлука на Општина Куманово за градење на згради надвор од центарот

  На денешната 9. седница Уставниот суд покрај предметите предвидени за дискусија на дневен ред, Судот треба да одлучува и по предлог-одлуката за предметот У.бр. 82/2022. Станува збор за Одлука на општина Куманово, со којашто се овозможува да се градат станбени згради надвор од централното градско подрачје, односно: „Одлука за спроведување и планирање на површини […]