Алтернатива Настани

Гоце Ристовски со меѓународна награда за драмски автор

  Жирито на 8. Меѓународeн театарски фестивал што се одржа во Анадолија, Република Турција, му додели меѓународна награда за драмски автор на македонскиот писател Гоце Ристовски. – Жирито ги вреднуваше домашните и странските театарски движења и одлучи да бидат наградени театарски луѓе кои со својот придонес ја збогатиле театарската уметност во периодот 2022 – 2023 […]