Вести Македонија Став Ударни вести

ДС бара мораториум на проектот со Бехтел и Енка додека не се објави Договорот

  Демократскиот сојуз инсистира Државниот завод за ревизија да изврши ревизија над досегашните активности во врска со изградбата на коридорите 8 и 10 д.   Прво, дали потпишаниот Договор со „БЕХТЕЛ и ЕНКА“ е во согласност со позитивните законски прописи на Македонија.  Второ, дали фирмите за консултации и надзор се избрани во согласност со законските […]

Вести Македонија Став Ударни вести

Демократски сојуз: Бехтел и Енка за раскрчмување на народни пари

  Демократскиот сојуз бара Државниот завод за ревизија да направи ревизија на досегашните активности и трошењето на милионски суми (над 20 милиони евра) на државните институции во врска со подготовките за изградба на коридорите 8 и 10-д, од Конзорциумот БЕХТЕЛ И ЕНКА, во вредност од 1 милијарда и 300 милиони евра, како и предвидените над 300 […]