Вести Македонија Топ теми Ударни вести

Директорот на Клиничка болница Битола поднесе оставка

  Во врска со случајот со починатото новороденче во Клиничка болница Битола, Министерството за здравство информира дека денеска Државниот санитарен и здравствен инспекторат врши вонреден инспекциски надзор.   Комисијата е излезена на терен и во тек е надзорот за утврдување на текот на лекувањето на починатото новороденче.   Истовремено е формирана и комисија за стручен […]