Алтернатива Настани

Ацо Шопов во литературното списание „Апулеј“, Париз

  Вчера, 22 мај 2023 година, во просториите на издавачката куќа „Зулма“ од Париз, беше промовиран осмиот број на годишното списание за литература „Апулеј“ во кое еден блок му е посветен на Ацо Шопов, по повод 100 години од неговото раѓање. Под наслов „Ацо Шопов: Поет низ кој дише светот“, блокот содржи опширен портрет на македонскиот поет (од Јасмина Шопова) […]