Вести Македонија Ударни вести

Град Скопје најавува градежна офанзива на улиците и булеварите

  Градот Скопје ја почнува летната градежна офанзива за изградба и реконструкција на градските улици и булевари. Во претстојниот период предвидено е да почнат градежни работи на 11 локации низ градот, во неколку скопски општини. Планирана е изградба или проширување на следните делници:     Булевар Митрополит Теодосиј Гологанов, на потегот од булеварот Свети Климент […]

Вести Македонија Ударни вести

Градот Скопје почнува интензивна изградба и реконструкција на градските сообраќајници

  Градот Скопје почнува градежна офанзива за изградба и реконструкција на градските сообраќајници во вредност од 760 милиони денари, во тековната и наредната година, најави градоначалникот Петре Шилегов, на денешната прес-конференција. “Како што неодамна најавив, светската пандемија на корона вирусот нема да ги запре инфраструктурните градежни активности што се во надлежност на Град Скопје, туку […]