Categories: Алтернатива, Вести, Македонија, Настани, Ударни вести

Со крводарителска акција „Алкалоид“ го одбележа 14 јуни, Светскиот ден на крводарителството

  „Алкалоид“ АД Скопје, како општествено одговорна компанија, постојано тежнее кон поздрав свет и кон супериорен квалитет на производите и…

Read More
Categories: Вести, Македонија, Ударни вести

Крводарителска акција по повод Светскиот ден на слободата на медиуми

  По повод 3-ти мај, Светскиот ден на слободата на медиумите, ССНМ и ЗНМ организираа крводарителската акција во која учествуваат…

Read More
Categories: Алтернатива, Вести, Македонија, Настани, Ударни вести

Голема крводарителска акција во просториите на Град Скопје

  Голем број граѓани, меѓу кои и вработени во градската администрација, вчера ја покажаа својата хуманост и солидарност, и даруваа…

Read More
Categories: Вести, Изјави, Македонија, Статуси, Ударни вести

За време на пандемијата 800 крводарителски акции обезбедија 55.000 единици на крв

  Во изминатата година за време на пандемијата се реализираа 800 крводарителски акции и се обезбедија 55.000 единици на крв,…

Read More
Categories: Вести, Македонија, Ударни вести

Општина КАРПОШ донираше 40 единици крв за потребите на клиниките

  Поради актуелната пандемија од коронавирус и неможноста крводарителите да донираат крв, се јави потреба од нови крвни единици кои…

Read More