Вести Македонија Ударни вести

Ване е првото родено новогодишно бебе во 2023 година

  Првороденото бебе во Скопје, во 2023 година, се роди на само минута по полноќ на Универзитетската Клиника за Гинекологија и акушерство Скопје.     Град Скопје на мајката и првороденото бебе во новата година им посака многу здравје и радости, со штедна книшка со 20 илјади денари и пригодни подароци. За родилката Стојанка Панајотова, […]

Вести Македонија Ударни вести

Бебето родено со 690 грама по три месеци заминува дома

Бебето Инара денеска, после три месеци замина дома од престојот на одделот за интензивна нега и терапија на Клиниката за гинекологија и акушерство.  Инара е родена на 27 април годинава, предвреме во 28 гестациска недела со само 690 грама, а денеска е испишана со 2.120 грама телесна тежина. Таа е во добра здравствена состојба. Горд […]