Вести Македонија Ударни вести

Маричиќ: Потребна е дигитализација на сите нивоа во судството

  Министерот за правда Бојан Маричиќ учествувајќи на регионалната конференција „Онлајн судење за време на пандемија: Законодавство, пречки и предизвици“, истакна дека светската пандемија на Ковид-19 дополнително ја зголемила потребата од дигитализација на судството.  Маричиќ во својот говор се осврна на тоа како воведувањето информатичка технологија на сите нивоа ќе влијае врз текот на судските […]

Вести Македонија Топ теми Ударни вести

Маричиќ: Судските такси за физички лица се намалуваат за 7 пати

  “На денешната седница Владата одлучи да ја предложи измената на Законот за судските такси со која максималната судска такса за физичките лица се намалува за седум пати (Од 48.000 денари на 6.000 денари). Работиме во интерес на граѓаните за да ја направиме правдата подостапна”, напиша на својот ФБ профил, министерот за правда Бојан Маричиќ. […]