Алтернатива Вести Македонија Настани Ударни вести

Со 17 асистенти во Општина Центар се овозможува инклузивност на децата со попреченост

  Општина Центар и оваа година продолжува со активностите за финансиска поддршка на невработени лица како лични асистенти на ученици со посебни образовни потреби од општинските основни училишта. Проектот започна со целосна финансиска поддршка на УНДП и Министерството за образование, за сега веќе втора година по ред истиот да се реализира со комплетно финансирање од […]

Вести Македонија Ударни вести

Нови дневни центри за деца со попреченост во Карпош и во Тетово

  Министерството за труд и социјална политика склучи договори за соработка со општините Гази Баба, Карпош и Тетово, кои предвидуваат отворање на два нови дневни центри за деца со попреченост, како и советувалиште за деца и семејства во ризик и за деца со попреченост. Соработката ќе се одвива во рамките на Проектот за подобрување на […]

Вести Македонија Ударни вести

„Биди ИН, биди ИНклузивен, биди ИНклудиран“ – стипендии за 300 ученици со попреченост

  Фондацијата за образовни и културни иницијативи „Чекор по чекор“, заедно со своите партнери Здружението за промоција и развој на инклузивно општество „Инклузива“ и Здружението за давање услуги на лицата со попреченост „Хендимак“, го реализира Проектот „Биди ИН, биди ИНклузивен, биди ИНклудиран“. Проектот, кој е финансиран од Европската Унија и трае од 1.септември до 31.август 2023 […]