Вести Македонија Ударни вести

Главниот кризен штаб го одобри укинувањето на маските

  На петтата седница на Главниот координативен кризен штаб усвоени се повеќе заклучоци од одлуки и препораки на Комисијата за заразни болести.  Укинување на обврската за носење маски за време на физичката настава во средните училишта, укинувањето на забраната за екскурзии и настава во природа, укинување на обврската за носење на заштитни маски во затворен […]

Вести Македонија Ударни вести

Регистрирани се 439 прекршоци за неносење маска

  Во текот на изминатото деноноќие (03/04.01.2021) на територијата на Република Северна Македонија, по однос на мерката за носење лична заштита на лице, регистрирани се 439 прекршоци. Министерството за внатрешни работи апелира до граѓаните да ги почитуваат мерките и протоколите донесени од Владата, со цел справување со ковид-19.

Вести Македонија

МВР регистрира 755 прекршоци за неносење маска

  Во текот на изминатото деноноќие на територијата на државава, по однос на мерката за носење лична заштита на лице, регистрирани се 755 прекршоци. Министерството за внатрешни работи апелира до граѓаните да ги почитуваат мерките и протоколите донесени од Владата, со цел справување со ковид-19.

Вести Македонија Ударни вести

Регистрирани се 704 прекршоци за неносење лична заштита на лице

  Во текот на изминатото деноноќие на територијата на држававаа, по однос на мерката за неносење лична заштита на лице, регистрирани се 704 прекршоци. Министерството за внатрешни работи апелира до граѓаните да ги почитуваат мерките и протоколите донесени од Владата со цел справување со Ковид-19.