Categories: Вести, Македонија, Ударни вести

Денот на народното востание, 11 Октомври е неработен ден за сите граѓани

  Министерството за труд и социјална политика соопштува дека согласно со Законот за празниците на РМ  („Службен весник  на  РМ„…

Повеќе
Categories: Вести, Изјави, Македонија, Ударни вести

Мицкоски: Нека е вечна славата и споменот на сите знајни и незнајни борци за Македонија

  “Денешниот празник е најдобар доказ дека идеалот за Македонија и патриотизмот е најсилно оружје на еден човек. Партизаните, тој…

Повеќе
Categories: Вести, Изјави, Македонија, Топ теми, Ударни вести

Пендаровски: Темелите на нашата држава се илинденски и антифашистички

  Претседателот Стево Пендаровски денеска се обрати на свеченоста што по повод 80-годишнината од Денот на народното востание, 11 Октомври…

Повеќе
Categories: Вести, Македонија, Ударни вести

Достојно одбележување на 80 години од Народното востание

,,Државниот архив, по повод 80-годишнината од народното востание, достојно ги промовира придобивките од Народноослободителната борба во Македонија со пригодни објави,…

Повеќе
Categories: Вести, Македонија, Топ теми, Ударни вести

Пендаровски: Нека ни е честит Денот на народното востание!

  “Карактерот на еден народ се цени според неговото однесување во пресвртни историски периоди. За време на Втората светска војна,…

Повеќе