Вести Македонија Ударни вести

Зимската служба во Скопје интервенираше со 450 тони сол

  Во текот на изминатата ноќ и утрово, екипите на Зимската служба на Градот Скопје активно работеа на расчистување на снегот од градските улици и булевари, како и тротоарите, до сите критични точки и пристапи до витални објекти.      Точно во 1 часот по полноќ со сите расположливи возила се интервенираше со фрлање на […]

Вести Македонија Ударни вести

Меморандум за соработка на РСБСП и Агенцијата за безбедност на сообраќајот на Србија

  На иницијатива на Републичкиот совет за безбедност на сообраќајот на патиштата претставници на РСБСП и претставници на Агенцијата за безбедност на сообраќајот на патиштата на Република Србија, на ден 23октомври, во Белград одржаа работен состанок со цел  унапредување на меѓусебната соработка, размена на искуство, знаење и добри практики за унапредување на безбедноста на патниот […]