Вести Македонија Ударни вести

Прв мега парк во Ѓорче Петров на површина од над 30.000 квадратни метри

  Град Скопје и Општина Ѓорче Петров ги започнаа постапките за изградба на првиот од четирите мега паркови што треба да се изградат во Скопје во текот на наредниве години. Советот на Град Скопје денеска по иницијатива на градоначалничката Данела Арсовска, ја донесе Одлуката за воспоставување меѓуопштинска соработка помеѓу Град Скопје и Општина Ѓорче Петров […]

Вести Изјави Интервју Македонија Став Текстови Ударни вести

ЈАНЕВСКИ: Одлучно за спортот во Општината Ѓорче Петров

    Во текот на изминатите денови кандидатот за градоначалник на општината Ѓорче Петров од граѓанското движење “Одлучно за промени” на ДОМ и ЛДП д-р Љупчо Јаневски, заедно со носителот на листата за советници Бојан Петровски остварија работни посети на повеќе спортски клубови кои функционираат во Ѓорче. На средбите се детектираа проблемите со кои се […]

Вести Интервју Македонија Текстови

Јаневски: Да го направиме Ѓорче место каде ќе сакаат луѓето да живеат, а не да заминуваат

    Интервју со Љупчо Јаневски, кандидат за градоначалник на Општина Ѓорче Петров од коалицијата на ДОМ и ЛДП, под слоганот “ОЛУЧНО ЗА ЃОРЧЕ”   ДЕНЕС: Во трката за Ѓорче влегувате со поддршка на коалицијата на ДОМ и ЛДП. Колку би ја застапувале политиката на зелените, а колку на либералите, што значи тоа во менџирање […]

Вести Изјави Македонија

ДОМ: Јаневски кандидат за градоначалник на ДОМ и ЛДП за општината Ѓорче Петров

  Граѓанското движење на ДОМ и ЛДП, во паркот во општината Ѓорче Петров го претстави кандидатот за градоначалник д-р Љупчо Јаневски. “Целта на граѓанското движење е општините да ги направиме вистински дом на сите луѓе. Нашата визија е за оддежлив зелен развој на секоја општина, ставајки крај на бетонизирањето на јавниот простор. На сите нас […]

Вести Македонија Ударни вести

Нов паркинг на местото на старата Полициска Станица во Ѓорче Петров

  На место на поранешната полициска станица која беше срушена пред неполна година, општина Ѓорче Петров изведе нов паркинг простор со 46 паркинг места.     42 места се наменети за моторни возила, 1 паркинг место за возило на лица со попреченост и 3 паркинг места за мотоцикли. Изведена е атмосферска канализација и поставено е […]

Вести Македонија

Општина Ѓорче Петров обезбеди 428 смарт таблети за учениците за следење на online настава

Во соработка со општествено одговорни копмании, општина Ѓорче Петров обезбеди дополнителни 108 смарт таблети за следење на онлајн наставата. Денеска во просториите на општината, осум компании донираа табелти за училиштата. Огромна благодарност до Еуро Актива ДОО Скопје, Турбоинженеринг, Пирамид Билдинг Солутионс, Циле Инжењеринг, Магнус Инженеринг, Електрокоп, АД Енергомонт, ДТ Стокомак, кои безрезервно се приклучија на […]