Вести Македонија Ударни вести

АЛКАЛОИД со консолидирани продажби од 231,9 милиони евра, инвестиции од 23,9 милиони евра и 187 нови вработувања 2022

  АЛКАЛОИД со консолидирани продажби од 231,9 милиони евра, раст на консолидираниот извоз од над 16%, инвестиции од 23,9 милиони евра и со 187 нови вработувања во земјава во периодот јануари – декември 2022 г.   Приходи од продажби  Според единечниот биланс на успех, во периодот јануари – декември 2022 година продажбите достигнуваат 10.538.230.192 денари, […]

Вести Македонија Ударни вести

“АЛКАЛОИД” со раст на консолидираните продажби од 11% и инвестиции од 219 милиони денари во периодот јануари – март

  АЛКАЛОИД со раст на консолидираните продажби од 11 %, со 99 нови вработувања во земјава и со инвестиции во износ од 219 милиони денари во периодот јануари – март 2022 г.     Приходи од продажби Според единечниот биланс на успех, во периодот јануари – март 2022 година продажбите достигнуваат 2.696.313.187 денари, што е […]

Вести Македонија Ударни вести

Обезбедени дополнителни 284,9 милиони денари за нови 1.216 вработувања преку Оперативниот план за вработување

  Министерството за труд и социјална политика обезбеди дополнителни 284,9 милиони денари за нови 1.216 вработувања, кои ќе бидат реализирани преку Оперативниот план на активни програми и мерки за вработување.   Владата на Република Северна Македонија на вчерашната седница на предлог на Министерството за труд и социјална политика, го разгледа и прифати ревидираниот Оперативниот план […]

Вести Македонија Ударни вести

МЗ: Нови 446 вработувања во јавното здравство во текот на пандемијата

    Министерството за здравство информира дека минатата година реализирани се 446 нови вработувања во јавно-здравствени установи низ државата. Од почетокот 2020 година 164 доктори, 247 медицински сестри и 35 специјалисти добиле статус на вработени на неопределено време. „Вложувањата во човечки капитал во здравството не застанаа дури ни во време на пандемија. Пандемијата покажа колку […]

Вести Македонија Топ теми Ударни вести

“АЛКАЛОИД” со 175 нови вработувања, двојно зголемени инвестиции во износ од над 1,1 милијарди денари

    „Алкалоид“ со 175 нови вработувања, со двојно зголемени инвестиции во износ од над 1,1 милијарди денари и со раст на консолидираните продажби од 8% во периодот јануари-септември 2020 година.         Приходи од продажби Според единечниот биланс на успех, во периодот јануари-септември 2020 година, продажбите достигнуваат 6.900.199.436 денари, што е за […]