фото Андреа Деловска
Вести Македонија Ударни вести

Порасна концентрацијата на ПМ 10 во воздухот низ државата – Скопје најзагадено

  Во Скопје вечерва загадувањето е на многу високо ниво. Најзагадено е во Маџир Маало каде мерните единиципокажуваат 410 ПМ 10 честички на метар кубен. Во Кисела Вода, покажува 398 ПМ 10 честички.     Околу  300 е и во Ново Лисиче и Гази Баба, каде мерните станици во овој момент мерат 296, одосноо 287 ПМ10 […]