Вести Македонија Топ теми Ударни вести

МЗ: Од утре брзи тестови во Штип, Гостивар, Прилеп, Струмица и Кичево

    Во пет здравствени институции во државата од утре ќе се врши тестирање за коронавирус со брзи антигенски тестови, соопштуваат од Министертсвото за здравство. Тестирања ќе се вршат во здравствените домови во Штип, Гостивар, Прилеп, Струмица и во општата болница во Кичево. Лаборанти од овие установи минатата недела беа на обука во Скопје, а […]